Actualiseren

CORONA ZORGDE ERVOOR DAT WIJ ONZE PROCEDURE HEBBEN MOETEN AANPASSEN. DE WONINGMARKT ZIT  TERUG IN CODE GROEN. . DE ACTUALISATIE WERD UITGESTELD NAAR 2022:  de eerste brief vertrok op 1 maart 2022. Wij zijn deze actualisatie ondertussen aan het afronden (eind augustus).

De Gentse Haard is verplicht om de actieve dossiers van de wachtende kandidaten te updaten. Deze update heet actualiseren. Wij gaan dan na of de kandidaat-huurder nog aan de inkomensvoorwaarde voldoet.

 

Je krijgt daarvoor als kandidaat-huurder automatisch een formulier naar je thuis gestuurd. Je vult het formulier in en ondertekent het. Je bezorgt het, wanneer nodig,  met de juiste attesten aan ons terug. 

Je krijgt een tweede actualisatiebrief in de bus wanneer je niet op de eerste brief reageert of wanneer de gegevens die je de eerste keer hebt bezorgd, niet correct of onvolledig zijn.

Wie na de tweede brief opnieuw niet (tijdig) reageert, onvoldoende of incorrecte informatie verschaft, wordt geschrapt en verliest zijn plaats op de wachtlijst.

Wij sturen de formulieren naar het laatste gekende adres in het Rijksregister. Verhuis je tijdens jouw wachttijd voor een sociale woning, laat ons dit dan steeds  weten.

Wie hulp wilt bij het invullen van het formulier, kan gedurende de gehele actualisatieperiode bij onze medewerkers aan het loket terecht. Wie tijdens deze periode geen formulier ontvangen heeft, neemt best zo snel mogelijk contact met ons op of komt meteen langs op kantoor.